Διεπιστημονικό Κέντρο Βιωματικής Εκμάθησης της Αγγλικής

Καλωσόρισμα από τη Διεύθυνση Σπουδών

Σας καλωσορίζω στον διαδικτυακό χώρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Βιωματικής Εκμάθησης της Αγγλικής και εύχομαι η περιήγησή σας να αποτελέσει εφαλτήριο προς την έναρξη ενός ιδιαίτερου εκπαιδευτικού ταξιδιού κοντά μας! Ως Διευθύντρια Σπουδών και Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και εκ μέρους της ομάδας συνεργατών, μοιράζομαι μαζί σας τη χαρά και υπερηφάνεια που μας δίνει η ίδρυση του Κέντρου μας, με στόχο την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών εκμάθησης της Αγγλικής για τις υψηλότερες διεθνείς πιστοποιήσεις για σπουδές και εργασία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και την εκπαίδευση σχολείων, καθηγητών και εκπαιδευτικών δομών.

Στο νεοσυσταθέν Διεπιστημονικό Κέντρο Βιωματικής Εκμάθησης της Αγγλικής, IcEE, θα έχετε την ευκαιρία να κατακτήσετε την Αγγλική για σπουδές και εργασία στο εξωτερικό μέσα από μία σύγχρονη και ερευνητικά εμπεριστατωμένη προσέγγιση με έντονα βιωματικό χαρακτήρα. Εργαζόμαστε λαμβάνοντας υπόψιν την στιβαρότητα των όσων μας κληροδοτήθηκαν στο χώρο της εκπαίδευσης από επιτυχημένες θεωρίες και πρακτικές του παρελθόντος, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε στενά τα ευρήματα των νευροεπιστημών σχετικά με τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται και κατακτά τη δεύτερη ή ξένη γλώσσα. Η προσφορά της Λειτουργικής Απεικόνισης Μαγνητικού Συντονισμού (fMRI) έχει προσφέρει τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που έχει ρίξει φως σε αχαρτογράφητες περιοχές του εγκεφάλου και αλλάξει όσα γνωρίζαμε από εμπειρικές παρατηρήσεις σχετικά με την ανάπτυξη της γλώσσας.

Συνεργαζόμαστε με διεθνείς εξεταστικούς φορείς και πανεπιστήμια με στόχο την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης και εξέτασης σπουδαστών, καθώς και την μετεκπαίδευση και πιστοποίηση καθηγητών Αγγλικής, σχολείων και εκπαιδευτικών δομών που διδάσκουν τη γλώσσα και επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών τους μεθόδων και προγραμμάτων. Διδάσκουμε δια ζώσης, διαδικτυακά ή και με συνδυασμό των δύο, ώστε να συνεχίζονται οι σπουδές σας καθ’όλη τη διάρκεια του έτους από όποιο μέρος της Ελλάδας ή του εξωτερικού βρίσκεστε.

Δύο από τους σημαντικότερους βραχυπρόθεσμους στόχους μας, μεταξύ άλλων, είναι η παροχή εξειδικευμένου προγράμματος εκμάθησης της γλώσσας σε παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και ακοής, καθώς και η συγκέντρωση χορηγιών και υποτροφιών που θα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος των προγραμμάτων σπουδών μας.

Η ιστοσελίδα μας ενημερώνεται διαρκώς, καθώς εμπλουτίζουμε τις υπηρεσίες μας και εξελίσσουμε τις συνεργασίες μας στην Ελλάδα και διεθνώς. Μείνετε μαζί μας για να ενημερωθείτε από την πλούσια αρθρογραφία μας και να δείτε πως το Κέντρο μας μεγαλώνει και ωριμάζει, ώστε να αποτελέσει τον πρωτοπόρο φορέα εκμάθησης της Αγγλικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.


Θάλεια Φ. Φλούδα

Διευθύντρια Σπουδών, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

IcEE – Interdisciplinary Center for Experiential English