Αγγλόφωνο βιωματικό camp

Αγγλόφωνο βιωματικό camp για εφήβους English for Growth

17/6 – 17/7 2019

Μπορεί ο έφηβος μέσα από ένα Αγγλόφωνο βιωματικό camp να εξακοντίσει τα Αγγλικά του σε άλλα επίπεδα;

Μπορεί να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, να θέσει στόχους για το μέλλον του, να μάθει πως λειτουργεί ο εγκέφαλος και το σώμα του, να πάρει μαζί του μυστικά αυτοδιαχείρισης άγχους, να αποδίδει καλύτερα σε κάθε τομέα της ζωής του;

Μπορεί ο έφηβος να κατακτήσει την Αγγλική μέχρι που η γλώσσα να γίνει φυσική προέκταση της ύπαρξής του; Μπορεί να ανακτήσει τη χαμένη αυτοπεποίθηση των «μέτριων» καιρών που διανύουμε και της «οθόνης» που παραλύει κάθε κριτική και δημιουργική σκέψη; Μπορεί να αναπτύξει συναισθηματική νοημοσύνη; Μπορεί να σκεφτεί τη γλώσσα ως μέσο για σπουδές σε αγγλόφωνο περιβάλλον;

Τι είναι το Βιωματικό Camp English for Growth;
Το Βιωματικό Camp για εφήβους English for Growth είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει ο τίτλος του – ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την Αγγλική για να επιφέρει ανάπτυξη. Ανάπτυξη της Αγγλικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και ανάπτυξη νοητικών και πρακτικών δεξιοτήτων του εφήβου, ακριβώς γιατί η γλώσσα δομεί σκέψη και συμπεριφορά και μέσα από αυτή μπορούμε να εκπαιδεύσουμε και επιφέρουμε βαθύτατες αλλαγές.

Πως λειτουργεί και πως γνωρίζουμε αν είναι αποδοτικό;
Η ιδιαιτερότητά του προγράμματος είναι ότι δεν περιορίζεται στη διδασκαλία της Αγγλικής μόνο. Χρησιμοποιεί την Αγγλική σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, προσκαλώντας τους εφήβους να δράσουν σε δραστηριότητες με σώμα και νου στη φύση και στο χώρο μας και τελικά «ωθεί» μέσα από τη συλλογή δομημένων εμπειριών σε έναν νέο νοητικό καμβά γνώσεων που αφορούν τις αισθήσεις και την ίδια την ύπαρξη του νέου.

Η βιωματική-υπαίθρια δομή εκπαίδευσης είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη φύση, καθώς στη μη οργανωμένη μορφή της αποτελεί τον ουσιαστικότερο τρόπο μέσα από τον οποίο ωριμάζει και εξελίσσεται ο άνθρωπος από μωρό.

Στη δομημένη της μορφή, η βιωματική εκπαίδευση στη φύση είναι ένα ισχυρό εργαλείο καλλιέργειας και μόρφωσης παιδιών και εφήβων στα πιο επιτυχημένα εκπαιδευτικά συστήματα του πλανήτη! Σε σχολεία και εκπαιδευτικές δομές της Φινλανδίας, του Καναδά, της Δανίας, της Ελβετίας, της Σιγκαπούρης, των ΗΠΑ και άλλων πρωτοπόρων στο είδος, τα παιδιά μαθαίνουν και οδηγούνται στην ανάπτυξη απαιτητικών θεωρητικών εννοιών, μέσα από την εμπειρία, τη σωματική δραστηριότητα, το διαλογισμό και την εμπειρική παρατήρηση της φύσης και του κόσμου που τα περιβάλλει.

Η βασική αρχή της βιωματικής υπαίθριας εκπαίδευσης, ορίζει την εξέλιξη του ανθρώπου μέσα από τη δημιουργία εμπειριών που γεφυρώνουν το μυαλό με το σώμα και τη φαντασία με την πρακτική εφαρμογή. Τις ευεργετικές επιδράσεις σε νοητικό, σωματικό και αυτοδιαχειριστικό επίπεδο, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και αυτογνωσίας ή διαχείρισης άγχους, επιβεβαιώνουν οι επιδόσεις των μαθητών τέτοιων εκπαιδευτικών πρακτικών στο διεθνές πρόγραμμα PISA για την Aξιολόγηση των Mαθητών αλλά και η στροφή τόσων χωρών που επενδύουν σοβαρά στην εκπαίδευση, προς αυτού του είδους την εκπαιδευτική πρακτική την τελευταία δεκαετία.

Πως δομήθηκε το Αγγλόφωνο – βιωματικό camp English for Growth και πως βοηθά το παιδί μου;

Φάση Α΄ – στο Κέντρο μας
Η πρώτη φάση του προγράμματος λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου μας, με πολλαπλά διαθεματικά ερεθίσματα στους τομείς του περιβάλλοντος, του κλίματος και της επίδρασής του στη διάθεση του ανθρώπου, του εγκέφαλου και το σώματος, της ψυχολογίας, της θετικής ψυχολογίας και ευεξίας, της πολιτικής, της οικονομίας, της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και των επιστήμων, της λογοτεχνίας, του πολιτισμού και των τεχνών και της ανάπτυξης επιχειρηματολογίας.

Φάση Β΄ – στο Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής Τζουμέρκων
Η φύση γίνεται σπίτι μας και η σωματική δραστηριότητα εργαλείο για να ακονίσουμε παρατήρηση, κριτική σκέψη και λήψη αποφάσεων. Μιλάμε, σκεφτόμαστε και δρούμε ενστικτωδώς (αφού οι δραστηριότητες απαιτούν εγρήγορση και ταχύτητα) ακριβώς για να «αφυπνίσουμε» τον εγκέφαλό μας. Οι μέρες μας οργανώνονται με μια ισορροπημένη μείξη μαθημάτων γλωσσικής ανάπτυξης, πρακτικής εφαρμογής και αθλητικών δραστηριοτήτων και διαλογισμού για έλεγχο αντιδράσεων άγχους απόδοσης.

Φάση Γ΄- στο Κέντρο μας ξανά και με επιλεγμένες δραστηριότητες εκτός
Αυτή είναι η βαθύτερη περίοδος του προγράμματος. Δένουμε γνώσεις και εμπειρία των προηγούμενων φάσεων σε ανακάλυψη των εγκεφαλικών μηχανισμών μάθησης. Πρόκειται για τη φάση της ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗΣ και ουσιαστικής ωρίμανσης όχι μόνο των ιδεών και γνώσεων που αποκτήθηκαν μέσα από τη γλώσσα, αλλά και της ίδιας της ύπαρξης του εφήβου.

Με χορό και κίνηση, yoga, ιππασία, αθλήματα και εικαστικά, κάνουμε πρακτική εφαρμογή θεωρητικών εννοιών και επιφέρουμε αισθητηριακή ολοκλήρωση, συνειδητό αυτοέλεγχο του σώματος και πρακτική εφαρμογή του λεξιλογίου, γραμματικών φαινομένων και ορθής σύνταξης που προηγήθηκε στην τάξη.

Ο έφηβος σπουδαστής μας, ολοκληρώνει το πρόγραμμα έχοντας αναπτύξει καλύτερο αυτοέλεγχο, συνειδητή διαχείριση του μυαλού του προς όφελός του και ουσιαστικό χειρισμό της Αγγλικής σε επικοινωνιακό και λειτουργικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα καταλήγει με την εισαγωγή της έννοιας της ΕΝΔΟΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, δηλαδή της εσωτερικής αίσθησης της φυσιολογίας του σώματός μας – μιας έννοιας που κερδίζει συνεχώς έδαφος και ερευνάται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, καθώς μας διδάσκει πολλά για την επικοινωνία μυαλού και σώματος και για το πώς μπορούμε να αντιληφθούμε και ελέγξουμε σωματικές λειτουργίες προς όφελός μας.
Εκπαιδεύουμε τους εφήβους μας όχι μόνο να κατανοήσουν θεωρητικά την έννοια και τη δυναμική της, αλλά και να αποκτήσουν αντίληψη βασικών σωματικών λειτουργιών (αναπνοής, καρδιακού παλμού, μυϊκής έντασης, υπεροξυγόνωσης και άλλων) και να τις ελέγξουν σε μεγάλο βαθμό καθώς μαθαίνουν, δίνουν εξέταση ή μελετούν μόνοι τους.

Ακολουθεί περιγραφή κόστους, προγράμματος και λεπτομέρειες εγγραφής
Περίοδος διεξαγωγής προγράμματος:
17 Ιουνίου – 17 Ιουλίου

Κόστος συμμετοχής: 780 Ευρώ (περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό, κόστος συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες, διαμονή και πλήρη διατροφή 5 γευμάτων σπιτικού φαγητού, εξοπλισμό για δραστηριότητες και μετακίνηση)

Ηλικιακές ομάδες:
Ομάδα Α: 12-13 ετών (θέσεις 5)
Ομάδα Β: 14-15 ετών (θέσεις 6)
Ομάδα Γ: 16-17 ετών (θέσεις 6)

Σύνολο ωρών προγράμματος:
45 ώρες (Δευτέρα – Τετάρτη: 3 ώρες για κάθε μέρα συνάντησης)
+ολοήμερη διάδραση το τριήμερο της βιωματικής απόδρασης
(4-6/7)

Ώρες συναντήσεων:
Ο μεγαλύτερος όγκος μαθημάτων θα διενεργηθεί πρωινές ώρες με λήξη μεσημέρι με μικρή πιθανότητα συναντήσεων νωρίς το απόγευμα. Προσεγγιστικά δίνουμε τις ακόλουθες ζώνες 3ωρων συναντήσεων:
9:30 – 12:30
12.30-15:30
15:30 – 16.30

Το ακριβές ωρολόγιο πρόγραμμα θα διαμορφωθεί το συντομότερο δυνατόν μετά τη δήλωση συμμετοχής σας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την τελική διαμόρφωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CAMP 2019 (έναρξη 17/6)

Δηλώσεις συμμετοχής ως 14/6 τηλεφωνικά : 6944536659

You may also like

Σχολή γονέων: άγχος & υπερέκθεση σε οθόνες (Ιωάννινα 06/05/22, 17:00)
Τι ακριβώς είναι η πιστοποίηση OET;
Ενημέρωση σχετικά με USMLE