Ενημέρωση σχετικά με USMLE

Ανακοινώσεις για το Step 1

Αλλαγή πολιτικής αξιολόγησης Step 1

Τον Νοέμβριο του 2020, το FSMB και το NBME (υπεύθυνοι φορείς διεξαγωγής και αξιολόγησης της εξέτασης) ανακοίνωσαν την αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης του Step 1 από τριψήφια βαθμολογία σε σύστημα Pass/Fail. Το παραπάνω προτάθηκε με σκοπό να μειωθεί η προσκόλληση των υποψηφίων σε ζητήματα επιδόσεων και να διασφαλιστεί η ψυχική τους ευημερία παράλληλα με τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις. Ο φορέας ECFMG υποστήριξε την παραπάνω αλλαγή, η οποία και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Καθυστερήσεις απόδοσης βαθμολογιών

Ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Step 1 αποδίδονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες από την ημερομηνία εξέτασης, λόγω ανανέωσης του εξεταστικού υλικού, αναφέρεται πως είναι πιθανή η καθυστέρηση κάποιων αποτελεσμάτων. Ως συνέπεια του παραπάνω, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να παραλάβουν τα αποτελέσματα τους πριν στις 7 Ιουλίου του 2021, καλούνται να λάβουν μέρος στην εξέταση πριν τις 3 Μαΐου του 2021.

Αρχική προσωρινή παύση και οριστική κατάργηση της εξέτασης του Step 2

Μετά την αναστολή της εξέτασης Step 2 και την ανακοίνωση επικείμενης ανανέωσης της μορφής του τον Νοέμβριο του 2019, το FSMB και το NBME στις 26 Ιανουαρίου του 2021, ανακοίνωσαν τη διακοπή της απόπειρας ανανέωσης και της διενέργειας του Step 2. Η ECFMG ενημέρωσε, με ανακοίνωσή της, τους διεθνείς υποψηφίους πως οι πέντε μέθοδοι διασφάλισης ικανής ιατρικής επιστημονικής επικοινωνίας και κλινικής γνώσης, που εφαρμόστηκαν από τη διακοπή των εξετάσεων Step 2 CS λόγω της πανδημίας COVID-19, θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες, ενώ ανακοίνωσαν και την προσθήκη μίας επιπλέον μεθόδου.

Κατευθυντήριες οδηγίες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο για τη λήψη πιστοποίησης από τον υπεύθυνο φορέα ECFMG (απαραίτητο τόσο σε προγράμματα ειδικότητας όσο και σε περαιτέρω ιατρική εκπαίδευση) και για τη συμμετοχή στα προγράμματα υποψηφιότητας για ειδικότητα, κοινή παράμετρο των μεθόδων αποτελεί η επιτυχημένη εξέταση του Occupational EnglishTest (OET**) για επαγγελματίες υγείας. 

Για να οργανώσετε το πρόγραμμα προετοιμασίας σας και εξετάσεων, επικοινωνήστε μαζί μας

You may also like

Σχολή γονέων: άγχος & υπερέκθεση σε οθόνες (Ιωάννινα 06/05/22, 17:00)
Τι ακριβώς είναι η πιστοποίηση OET;
English C2
ONLINE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (C2) ΕΝΑΡΞΗ 8-15 ΜΑΡΤΙΟΥ